22 Aralık 2024, Pazar

Sahurda ve iftarda bağırsak tembelliği için salata tüketin

Sahurda ve iftarda bağırsak tembelliği için salata tüketin

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayında son yıllarda oruçlu geçirilen sürenin 16 saat civarında olduğunu ancak kilo aldığından şikayet edenlerin de bulunduğuna işaret ederek, bu durumun fiziksel açlığın ötesinde, aç kalma korkusuyla insanları fazla yemek yemeğe ittiğini aktardı. Mynet'ten edinilen bilgilere göre Öz, bununla birlikte hızlı yemek yeme, tercihlerin kalorili besinlerden yana olması gibi yanlış seçimlerin kilo almada etkili olduğunu dile getirdi.

Ramazanda kilo almanın bir kural olmadığını, hatta birkaç noktaya dikkat ederek kilo vermenin de mümkün olabildiğini vurgulayan Öz, "Genel kural olarak; aldığınız kalori, harcadığınız kaloriden az ise kilo verebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu durumda kilo vermek için 3 önemli nokta öne çıkmaktadır; sağlıklı ve düzenli beslenmek, fiziksel aktiviteyi artırmak ve yeterli miktarda su içmek." değerlendirmesinde bulundu.

Sahuru atlamamak gerektiğine işaret eden Öz, kilo alınmasındaki en önemli etkenlerden birinin yavaşlayan metabolizma olduğunu belirtti.

Öz, ramazan ayında sahura kalkılmadığında çok uzun süre aç kalındığını aktararak, "Bu durum kas yıkımına neden olduğu gibi metabolizmanın yavaşlamasına da neden oluyor. Metabolizmanın hızlanması için olabildiğince fazla öğün yapmak gerekiyor. Ramazanda; iftar, iftar sonrası ara öğün ve sahur olmak üzere en az 3 öğün beslenmekte yarar var. Uykusuzluk gibi bir endişeniz yoksa metabolizmanızı hızlandırmak için iftar ve sahur arasında beyaz çay ya da yeşil çay tüketilebilir." bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık