Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

08 Eylül 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Köprüyü trafiğe kapatmıştı! Bomba düzeneği itirafı

Köprüyü trafiğe kapatmıştı! Bomba düzeneği itirafı

14 Haziran günü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde büyük harflerle SMA yazan araç yolu trafiğe kapattı. Yapılan ikna çalışmaları sonrası eylemi yapan 26 yaşındaki Resul Can Çatı gözaltına alınarak tutuklandı. Şüpheli Çatı verdiği ilk ifadede, “Bomba süsü verilmiş düzeneği kendim yaptım, amacım da trafiği kapatmak ve bu mevzuya dikkat çekmekti. Düzenekte un, makarna ve bulgur bulunuyordu. Ayrıca akü ve birtakım kabloları yerleştirdim” dedi. Yapılan soruşturma sonrası Resul Can Çatı hakkında, “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; açılan davanın ilk duruşması İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Tutuklu sanık Resul Can Çatı duruşmada yaptığı savunmasında, SMA hastası çocukların durumuna çok üzüldüğünü söyleyerek, “Bundan dolayı dikkat ekmek için böyle bir eylem gerçekleştirdim. Sonuçlarının böyle olacağını bilemedim. Son derece pişmanım. Kastım trafik güvenliğini tehlikeye sokmak değildi. Suç işleme kastı ile hareket etmiş değilim. Herhangi bir örgütle bağlantım yok. Daha önce özel bir hastanede psikiyatrik tedavi gördüm. Doktor bana düzenli kullanımlar için ilaç verdi. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” dedi.

"BAZEN MANTIKSIZ HAREKETLERİ OLUYORDU"

Sanığın annesi Gülay Çatı da tanık olarak verdiği ifadesinde, oğlunun psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, “İlaç kullanıyordu, ilaca daha yeni başlamıştı. Oğlumun herhangi bir örgütle bağlantısı yok. Evde bazen mantıksız hareketleri oluyordu. Biz de zaten bu durum üzerine hekime başvurduk. Hekim de bipolar bozukluk başlangıcı olabileceğini söylemişti” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirilen süreyi dikkate alarak sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanığın tedavi olduğu kurumların bildirilmesi için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına, gerekli kurumlardan sanığın tedavisine ilişkin dosyaların mahkemeye gönderilmesinin istenilmesine ayrıca cezai ehliyeti için rapor alınmak üzere ATK’ya sevk edilmesine karar verdi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık