Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

08 Eylül 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul'da sıcak ve ulaşım çilesi

İstanbul'da sıcak ve ulaşım çilesi

Megakent İstanbul'un dertlerine yaz aylarında bunaltıcı sıcak ve yüksek nem de ekleniyor. Toplu taşıma araçlarında aksayan seferler, klima arızası gibi durumlar vatandaşları zor durumda bırakıyor. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; sıcak havanın etkisiyle gerilen İstanbullu, ulaşım çilesini katlanarak hissediyor.

METRO GEÇİTLERİNDEKİ FIRINLAR 'YAKIYOR'

Metro hatlarında kiralanan dükkanlardaki fırınların sıcaklığı da sabah saatlerinde toplu taşımayı kullanan milyonlarca kişiyi etkiliyor. Geçitlerdeki fırınlardan yayılan koku ve sıcağın etkisi, klimaların yetersiz kaldığı noktalarda ortamı nefes alınmaz hale getiriyor.

YÜRÜYEN MERDİVENLER KAVGA ÇIKARMIŞTI

Maslak ve Zincirlikuyu duraklarında yürüyen merdivenlerin bozulması hem metro hem de metrobüs güzergahını geçtiğimiz günlerde etkilemişti. Her akşam insanların birbirini ezercesine binmeye çalıştığı Zincirlikuyu metrobüs durağı, yine kavgalara sahne olmuştu.

NEM YÜZDE 95'İ BULUYOR

İstanbul'da bu hafta hava sıcaklığının 36 dereceyi aşması beklenirken nem oranının yüzde 95 dolaylarına ulaşacağı tahmin ediliyor. Yoğun sıcaklıklar şehir kalabalığı, trafik ve klima aksaklıklarıyla birleşince kentte yaşam kalitesi düştükçe düşüyor.

ÖĞRENCİ İNDİRİMİNE YAŞ SINIRI GETİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbulkart yönetmeliğinde öğrenci tanımı değiştirildi. Yönetmeliğe '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde revizyon yapıldı. 30 yaşında büyük öğrenciler artık toplu ulaşımda indirim hakkı yüzde 10’a düşürüldü. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık