21 Kasım 2024, Perşembe

Gülerek yaratıcılığınızı yükseltin

Gülerek yaratıcılığınızı yükseltin

ABD’de yapılan araştırmalara göre, gülmenin stresin azalmasında oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğu bulundu. Uzmanlara göre, tek bir kahkaha bile, vücuttaki kortizol, adrenalin ve dopamin hormonlarının seviyelerinin düzenlenmesini sağlıyor. Böylece düzenli çalışan hormonlar,  bağışıklık sisteminde güçlenmesini sağlıyor.

Gülmek sadece bağışıklık sistemini değil, zihninizi de koruyor. ABD’li nörologların yaptığı çalışmalara göre, gülmek bireylerde yaratıcılığı arttırıyor. Gülerek, sadece kendimizi değil, çevremizde bulunan insanları da olumlu yönde etkiliyoruz. Özellikle işyerinde gülmek, ekip olarak daha yaratıcı fikirler üretilmesini sağlıyor. Örneğin, gülen bir kişi, karşı tarafa rahat olduğu yönünde bilinçaltı sinyali gönderiyor. Gülerek endişe duyguları azalıyor ve toplumsal ilişkilerde uyumlu bir ortam yaratıyor.

Gülen kişiler, gülemeyen kişilere göre daha fazla yaratıcı fikirler üretiyor. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar, zeka seviyesi yüksek, dahi kişilerin sık sık güldüğünü keşfetti. Böylece, gülme eylemi ile yaratıcı zeka arasında bağlantıya dikkat çekildi.

Grup halinde gülen kişilerde, kendilerine ördükleri savunma duvarları ortadan kalkıyor, böylece gerginliği azalan ve rahatlayan beyin daha yaratıcı oluyor. Öte yandan gülmek, iş yerindeki stresli ortamdan kurtulmayı da sağlıyor. Stres yaratıcılığın en büyük düşmanı. Gülmek ve yaratıcılık üzerine yıllardır yapılan araştırmalara göre uzmanlar, pozitif iş ortamında çalışanların, stresli iş ortamında çalışanlardan daha yaratıcı olduğunu ortaya çıkardı.

Pozitif ortamı oluşturun

Her zaman, her şekilde gülebilmek mümkün olamayabiliyor. Ancak, ortada çok komik bir neden olmasa da gülmeye çalışabilirsiniz. İş yerinde pozitif ortamın olması için, kendinizi gülmek için hazırlamalısınız. Çok komik ya da mutlu durumlar beklentisi olmadan da iradenizle gülebilirsiniz.

İşlerin iyi gitmediği, pek çok sorunun olduğu bir iş ortamındayken bile, ekip olarak gülmek için nedenler yaratılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu durum bazılarına sıradan görünse bile, daha verimli ve yaratıcı bir iş ortamına sahip olmak için, gülmeye önem verilmesini söylüyorlar.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık