21 Kasım 2024, Perşembe

Evini al yurt dışına yerleş

Evini al yurt dışına yerleş

Yurt dışında oturma izni alabilmek pek çok açıdan zor görünse de, pek çok açıdan kolaylıklar sağlanmaya başladı. Özellikle Avrupa’da son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar, AB vatandaşı olmayan ülkelerden de ev alan kişilere oturma izni vermeye başladı. Avrupa Birliği ülkelerinin dışında Amerika Birleşik Devletleri ve Karayip ülkeleri de oturma izni isteyenler için pek çok avantajlı imkanlar tanıyor. Öte yandan bazı ülkeler oturma izninin dışında iş kurma, sağlık ve eğitimden yararlanma, AB ülkelerinde vizesiz seyahat edebilme ve vatandaşlık hakkına kadar fırsatlar sunuyor. İşin en önemli kışı ise, ekonomik birikiminize dayanıyor. Yurt dışında oturma izni alabilmeniz için çeşitli şartlar sunan ülkeleri sizler için derledik…

Amerika Birleşik Devletleri

Pek çok insanın hayallerini süsleyen Amerika’dan oturma izni almak istiyorsanız ABD hükümetinin şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor. Öncelikle hükümet tarafından seçilen bölgelerde 1 milyon dolarlık bir servet değerinde şirket kurmanız ya da 500 bin dolarlık bir yatırım yapmanız karşılığında süresiz oturma izni veriliyor. Ayrıca, yatırım yaptıktan sonra 5 yıllık oturma süresini doldurduktan sonra ABD vatandaşlığına hak kazanıyor.

Kanada

Kanada’da oturma izni almak için ise, banka hesabınızda 800 bin dolar bulunması ya da 400 bin dolarlık bir yatırım yapmanız gerekiyor.

İspanya

İspanya’da oturma izni alabilmek için, en az 500 bin Euor’luk bir taşınmaz satın almanız gerekiyor. Size verilen geçici olarak 5 yıllık oturma izninin sonunda hem yatırım yapanan hem de ailesine kalıcı olarak oturma izni veriliyor ve 10 ülkede yaşayanlara ise bu 10 yılın sonunda vatandaş olma hakkı veriliyor.

Portekiz

Maddi olarak en sıkıntılı olan AB ülkelerinden Portekiz’de 5 yıllık oturma izni için 500 bin Euro’luk bir gayrimenkul satın almanız gerekiyor. Verilen 5 yıllık oturma iznine ek olarak, ayrıca AB ülkelerinde vizesiz seyahat edilebiliyor.

Almanya

Almanya’da oturma izni almak isteyenlerin, 250 bin Euro’luk iş kurarak Alman vatandaşlarına iş imkanı sağlaması gerekiyor. Ayrıca, oturma izni almak isteyen kişinin Almanya Göç Yasası’na uygun olması, kamu düzenine ve güvenliğine uyması, Almanca bilmesi, mesleğinin olması şartlar arasında yer alıyor.

Letonya

Letonya’da oturma iznine sahip olmak isteyenlerin, kırsal bölgelerden en düşük 71.500 Euro, büyük kentlerden de en düşük fiyat olarak 143 bin Euro’luk ev almaları gerekiyor. Böylece hem oturma hem de AB ülkelerinde dolaşma iznine sahip olabiliyorlar. Ayrıca, 150 bin Eruo’luk şirket kuranlar ise 5 yıllık geçici oturma izni alabiliyor.

İrlanda

İrlanda’da oturma iznine sahip olmak için ise, en az 400 bin Euro’luk taşınmaz almanız yeterli.

Yunanistan

Yunanistan’da  250 bin Euro’luk bir gayrimenkul alarak 5 yıllık oturma hakkı veriliyor. Yunanistan’da 183 yaşayan kişiler ise, vatandaşlık hakkı alabiliyor. Ayrıca, 7 sene Yunanistan’da bulunanlar ise, vatandaşlık hakkı veriliyor.

Makedonya

Makedonya’da oturma izni için, 40 bin Euro’luk bir gayrimenkul satın alınması yeterli. Ayrıca 400 bin Euro’luk ülkeye yatırım yapanlar vatandaşlık hakkını elde edebiliyor, hem de AB ülkelerinde vizesiz gezebiliyor.

Macaristan

40 milyon Euro’luk gayrimenkul alarak Macaristan’da 1 yıllık oturma izni alınabiliyor. Macaristan’da vatandaşlık hakkı için ise, 400 bin Euro’luk yatırım yapılması yeterli oluyor.

Ukrayna

Ukrayna’da banka hesabında 100 bin doları bulunan kişiler ya da şirket kuranlar sınırsız oturma hakkı kazanıyor.

Güney Kıbrıs

Güney Kıbrıs’ta oturma izni almak isteyenlerin 2 milyon Euro’luk yatırım yapması ve ayriyetten de 500 bin Euro’luk bir gayrimenkul satın alması halinde yabancılar vatandaşlık hakkı kazanıyor.

Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyet’inde oturmak isteyenler, tek başınaysa 100 bin dolarlık, ailesiyle ise 200 bin dolarlık bir yatırım yapması gerekiyor.

Uruguay

Uruguay’da ise 1200 dolar aylık geliri olan yabancılar kolaylıkla 3 yıllık oturma izni ile vatandaşlık hakkı kazanabiliyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık