Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

07 Temmuz 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi!

Türkiye EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi!

Bizim çocuklar başardı ve Avrupa’da tüm tahminleri alt üst etti. Yapay zekanın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) şampiyonluk için yüzde 10’la en az şans verdiği ülke olan Türkiye, en büyük şampiyonluk adayları arasında gösterilen Avusturya’yı devirince tüm dengeler değişti.

Edinilen bilgilere göre; Türkiye’nin zaferi manşetlere çıktı. Alman Bild Gazetesi, kaleci Mert’in son dakika kurtarışına değindi. İsviçre’nin Blick gazetesi, "Merih Demiral, Avusturyalılar’ı ağlattı“ manşeti attı. Avusturya gazeteleri, "Türkiye bizi kupa dışına itti“ ifadelerini kullandı.

Almanya’nın ikinci takımı gibi olan ve bünyesinde Bundesliga’dan 12 oyuncu bulunan Avusturya, Alman futbol otoriteleri tarafından, İspanya’dan sonra ikinci en büyük şampiyonluk adayıydı. Almanya’nın efsane futbolcularından Bastian Schweinsteiger, "Avusturya mutlak favori. Türkiye karşısında kazanamazsa gerçekten mucize olur, buna çok şaşırırım“ demişti.

Milli takım, bir galibiyetle bakın neler başardı:

ÇILGIN TÜRKLER’İN DÖNÜŞÜ

SÖZCÜ ise, bu tahminler üzerine, "Çılgın Türkler’i unuttunuz mu?“ diyerek, 2008 Avrupa Şampiyonası’na ve Türk mucizelerine atıfta bulunmuştu. İşte Milli Takımımız Leipzig’de Avusturya’yı devirerek, bir kez daha tüm tahminleri alt üst etti. Avrupa’daki en büyük Türk şehri olan Berlin’de 6 Temmuz günü Hollanda ile çeyrek final hakkını elde etti.

AVUSTURYA’DAN RÖVANŞI ALDI

Milli takımımız, bu sonuçla Avusturya’yla oynadığı hazırlık maçındaki mağlubiyetin bir yol kazası olduğunu göstermiş oldu ve mutlak favori gösterilen rakibini kupa dışına attı. Bu sonuç, hazırlık maçındaki mağlubiyetten daha büyük darbe oldu.

YAPAY ZEKA’YI YENDİ

Yapay zekanın tahminlerini alt üst etti ve son sekize kalarak şampiyonluk şansını artırdı. Yapay zeka, Türkiye’nin gruplardan bile çıkma ihtimalini zor görmüş ve çeyrek finale çıkamamama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. Şampiyonluk şansını ise en az Türkiye’ye vermişti.

ALMANLAR TERS KÖŞE

Alman futbol otoriteleri ve basını, Türkiye karşısında Avusturya’yı mutlak favori gösteriyordu. Hatta en büyük şampiyonluk şansını İspanya’ya, ikinci olarak Avusturya’ya, ardından Fransa ve Almanya’ya veriyordu. Türkiye’ye ise 16 takım arasından 13. sıra layık görülmüştü. Türkiye, şimdiden ilk sekize girdi bile ve Alman otoriteler de şaşırıp kaldı.

IRKÇILARA DERS VERDİ

Maçtan önce Leipzig kenti Türk şehrine dönmüştü. On binlerce Türk iki kilometreyi aşan yürüyüş gerçekleştirdi. Her yer kırmızı beyaza büründü. Avusturyalı bazı taraftarların, "Auslaender Raus- Yabancılar dışarı“ diye ırkçı sloganlar attıkları görüldü. Bu görüntüler, SRF televizyonu tarafından yayınlandı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık