18 Aralık 2024, Çarşamba

Urban Art projesi Beşiktaş’ı güzelleştiriyor

Urban Art projesi Beşiktaş’ı güzelleştiriyor

Denis Leo Hegic küratörlüğünde gerçekleştirilen projeye 10 sanatçı destek verdi. Sanatçıların özgeçmişlerini ve boyadıkları duvarların adreslerini sizler için derledik. 

Martin Krusche

Mecidiye Mahallesi, Çarşıağası Sokak, Melek İşhanı arkasındaki duvar

Old school tarzına sahip, boya, fırça ve kağıt ile analog çalışma şeklini seven bağımsız çizer Krusche birçok iyi tanınmış milletlerarası şirkette çalışmış ve dijital grafik araçlarında ustalaşmıştır. Bağımsız çalışan bir sanatçı olan Martin, kendine özgü tarzını yansıtırken belirli kalıplara ve alıcısının sınırlı isteklerine bağlı kalmıyor. Çizgi karakterler, soyut objeler ve elle çizilmiş mektuplar çalışmaları arasında yer alıyor. Renkli bir stile sahip olan Martin, illüstrasyonun temel ögelerini bilinçli bir toylukla ve özgünlükle gösteriyor. Baskı gibi alanlarda da kendine has çalışmalar yapmayı seven Krusche, 2003 yılından beri eşi ve iki çocuğuyla Berlin’de yaşıyor.

Michelle Hundertzehn

Mecidiye Mah. Muvakkit Sokak Best Otopark duvarı

Stencil sanatçısı Hundertzehn (Almanca’da “110”) üretimini şehir duvarlarında ve dış cephelerde hem dış mekânda, hem de tuval ve tablolarla iç mekânlarda yürütüyor.

2018 yılında Leipzig, Monumenta’da Manfred Weber ile işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmasıyla en çok konuşulan sanatçılardan biri olma şansını elde etti. Hundertzehn’in sembolik şekilde resmettiği eserleri genellikle sanatçıların kentsel alandaki çalışma alanını tasvir ediyor.

Max on Duty

Türkali Mah. Mecit Ali Sokağı No: 10

İstanbul sokaklarında ”Max on Duty” olarak tanınır. Grafiti ve İllüstrasyon sanatı ile ilgilenir.

Sanat ve eğitim hayatına 2012’den beri İstanbul’da devam eden sanatçı, 1993 yılında Antalya’da doğdu. Grafiti ve mural sanatları ile ilgili çalışmalarına 2014 yılında başladı.

Çalışmalarında renk ve biçimi stilize ederek alternatif bir form dili oluşturur ve ögeyi yeniden tanımlıyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde eğitimine devam eden sanatçı, mekanik ve organik nesnelerin yapısından, insan ve toplumların davranış kültürlerinden ve eylemlerinden ilham alıyor.

Kara Gözüktü Kaptan

Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Cad. No:48

Gökhan Tüfekçi namı diğer Kara Gözüktü Kaptan 1988 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldu. Sokak sanatı, pentür ve nesneleri değiştirme üzerine işler üretiyor. Ankara sokaklarında bolca karşılaşılabilecek pop-minyatür ve
ağlayan Monami karakterleriyle tanınıyor.

Somon & Rakun

Sinanpaşa Mah. Uğur Mumcu Parkı, Kazan Birahanesi duvarı

Somon: İstanbul sokaklarında bombing, mural ve sticker ile boy gösteren Somon, üretimini duvar, iç mekân, tuval ve dijital gibi farklı disiplinlerle paralel sürdürmektedir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ndeki Grafik Tasarım eğitimine halen devam ediyor.

Rakun: 1997 yılında Kadıköy’de doğdu. Çocukluğu boyunca resime, boyaya, karalamaya ilgi duydu. 2012 yılında yaptığı rakun stencilleri sayesinde sokak sanatıyla tanıştı. O zamandan beri Rakun tagi ile sokaklarda aktif olarak iş üretmeye devam ediyor.

TpT

Sinanpaşa Mah. Uğur Mumcu Parkı, Kazan Birahanesi duvarı

İngiliz vatandaşı, Vietnam-Çin asıllı sanatçı TpT, Berlin’de yaşıyor. TpT eserlerinde, evrenselleştirme temasını Güneydoğu Asya’nın çağdaş pop kültüründe bireysel ve grup kimliklerini gözeterek anlatıyor. Eski Güneydoğu Asya el sanatlarından aldığı ilhamla pop kültürde sanatçının ikonlaşması, anime karikatürleri ve geleneksel yaklaşımlarıyla birçok esere imza attı. TpT’nin sanat eserleri tür olarak sokak ve galeri arasında gezinen, farklı ortamlarda akıcı bir şekilde çalışılabilen ve peşin bir sanat kategorisine ait olamayacak bir tür.

Furkan Nuka Birgün

Sinanpaşa Mahallesi, Şair Leyla Sokak, Üçler Market duvarı

1989 yılında İstanbul Beyoğlu’da doğdu.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde öğrenim görüyor. Birçok dergi
ve fanzinlerde çizerlik yaptı. Şu an çizerlik yapmaya devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli illüstrasyon ve graffiti sergilerinde de yer aldı. Aktif olarak duvar boyayan Nuka, İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam ediyor.

Marina Zumi

Akmazçeşme Sokak, Dadaş Otoparkı duvarı

Marina doğal bilgeliğe, bağlantısallığa ve renklerin gücüne inanan bir sanatçı. Sokakları ve büyük duvarları ziyaret edip rengârenk çizimleriyle dönüştüren Zumi, dengenin uyumunun geometrideki
önemini ve simetriyi yarattığı eserlerde ortaya koyuyor. Marina’nın işleri, genelde gerçek sihrin gerçekleştiği vakitte, ışığın yokluğunda yani alacakaranlıktan hemen sonra
geçer. Eserlerinde sürreel fikir dünyasını bol enerji ve renk kullanımıyla yansıtıyor, bunları kanvas ve duvar resmi olarak ortaya koyuyor.

Zumi’nin bir diğer amacı ise kalabalık ve gürültülü şehirlerde rahatlatıcı bir alan
yaratmak. Sanatçı şu anda Berlin’de yaşıyor ve çalışıyor.

Cem Sonel

Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokağı, Beşiktaş Rum İlkokulu duvarı

1985 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirdi. Çocuk yaşta başlayan sokak sanatı merakını 2009 yılında kurucularından olduğu bir sokak sanatı topluluğu (KÜF Project) ile hayata geçirmeyi başardı. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Yüksek Lisans Bölümü’ne kabul edildi. 2008-2013 yılları arasında tasarım ajansınlarında grafik tasarımcı ve sanat yönetmeni olarak görev aldı. 2013 yılında hobi olarak ilgilendiği iç mekân tasarımını profesyonel olarak devam ettirme kararı aldı ve pek çok mekân tasarladı. Sokak sanatı üzerine workshoplar düzenledi; oturumlar yönetti; karma sergilerde yer aldı. 2017 yılında atölyesini taşıdığı İzmir Darağaç’ta hem bireysel hem de mahallenin sanat kolektifi ile beraber sanat ve tasarım çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık