23 Aralık 2024, Pazartesi

ÖZEL HABER: Atamızın armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz

ÖZEL HABER: Atamızın armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz

Beşiktaş Anadolu Lisesinde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni düzenlendi. Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl'ün katılımıyla Beşiktaş Anadolu Lisesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenimizi gerçekleştirdik." dedi.

Başkan Rıza Akpolat, 23 Nisan'da Belediyede makam ve koltuklara geçen çocuklarla ilgili aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Bugün makam ve koltuk,

Sevgili Ela Mira Köksalan'ın oldu.
Nesibe Tuğçe Genç'in oldu.
Ahmet Tuğra Eşitmez'in oldu.
Miraç Efe Öztürk'ün oldu.

Bu ülkenin yarını ve geleceği çocuklarımızdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun."

COŞKUYLA KUTLANDI

Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda birçok etkinlik düzenledi. Önceki gece Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Ankara gezisiyle başlayan kutlamalar, gün içinde kurulan oyun parkları, söyleşiler ve tiyatro oyunları gibi etkinliklerle devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanırken, Beşiktaş’ta da gün içinde birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. 23 Nisan kutlamaları, sabah saatlerinde Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen resmi törenle başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat makamını çocuklara bırakarak onlarla gelecek planları hakkında konuştu.

İsmet İnönü Spor Tesisleri’nde düzenlenen Çocuk Şenliği kutlamaların ana adresi oldu. Tesiste kurulan oyun parklarında eğlenen çocuklar gün boyunca bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Işık ve ilçe protokolü İsmet İnönü Tesisleri’nde düzenlenen törene katılarak çocuklarla vakit geçirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 23 Nisan’ın ve resmi bayramların Beşiktaş için önemime dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

‘’23 Nisan ve diğer resmi tüm milli bayramlarımız bizim için çok önemli. Ulu Önderimiz “Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek 23 Nisan’ı çocuklara 19 Mayıs’ı da gençlere armağan etmiştir. Önümüze bir vizyon koymuştur. Beşiktaş’ta milli bayramlarımızı coşkulu bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Neden önemli? Burada gençlerimiz de var, çocuklarımız da var onların da duymasını istiyorum. Beşiktaş Milli Mücadelenin başladığı yerlerden bir tanesi, en önemli ayağı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı, bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde, geldikleri gibi giderler dediği yerin adıdır Beşiktaş.

O günün şartlarında bir kurtuluş savaşı verilmiş. Ülkenin dört bir yanı düşmanlar tarafından sarılmış. İşgal edilmiş, istese tek adam rejimini çok rahat kurabilir. Diktatörleşebilir ama bunları yapmamış egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiş. Millete egemenliği teslim etmiş, bu ülkenin çocuklarına gençlere emanet etmiştir. Dolayısıyla o da bizim en büyük vazifemizdir.

Biz de bu sorumluluk bilinciyle her gün, güne başlarken, hazırladığımız bütün işlerde, projelerde, bu sorumluluğu anlayışımızın tam merkezine koymuş durumdayız ve bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz.

Burada bulunan herkesin de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini biliyorum. Biz geleceğe doğru umutlu adımlar atıyoruz. Siyasetin olmadığı, insanların kutuplaşmadığı, keskinleşmediği, kavga etmediği gerçek sorunlara gerçek çözümler ürettiği yeni umutlarla sesleniyorum. Bu duygularla sizlerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı Kutluyorum.’’

ZEYNEP BİRSİN, BELTAŞ KİTAP KAFE’DE OKURLARIYLA BULUŞTU

Beşiktaş Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında, çocuk kitapları yazarı ve eğitimci Zeynep Birsin, Beltaş Kitap Kafe’de çocuk okurlarıyla bir araya geldi. 23 Nisan Salı günü saat 14.00’te başlayan söyleşi ve imza gününe, çocuklar ve ebeveynleri yoğun ilgi gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk’ün bıraktığı en büyük miraslardan biri olduğunu kaydeden Zeynep Birsin;

“Bugün burada çocuklar için olmak benim için çok kıymetli. Atatürk’ümüzün bize açtığı yolda hepimiz alanımızda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Buraya böylesi önemli birgün için davet edilmem, gerçekten çok büyük bir onur. Bundan dolayı Beşiktaş Belediyesi’ne ve onun değerli başkanı Rıza Akpolat’a çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ANKARA GEZİSİ’NE YOĞUN İLGİ

Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle komşuları için Ankara gezisi düzenledi. Önceki gece kalabalık bir kafileyle, Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda toplanan Beşiktaşlılar, Başkan Rıza Akpolat tarafından uğurlandı. Gezi kapsamında; Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve Anıtkabir ziyaret edildi. Kafilelerde hazır bulunan rehberlerde Ankara’nın tarihi ve gezilen yerler hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

PERDELER ÇOCUKLAR İÇİN ARALANDI

Beşiktaş Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediği etkinliklerden bir diğeri de belediyeye ait kültür merkezlerinde sergilenen tiyatro oyunları oldu. Ortaköy ve Akatlar Kültür Merkezi’nde perdeler çocuklar için aralandı. Ortaköy Kültür Merkezi’nde ‘’Mutluluk Denilince Akla’’, Akatlar Kültür Merkezi’nde ise ‘’Dünya Bizim Evimiz’’ oyunları sahnelendi. Oyunlar çocuklar ve ebeveynleri tarafından büyük ilgi gördü.

23 NİSAN’IN 104’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 104’üncü 23 Nisan kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katıldı. Resmi törenin ardından anıta çelenk koyan, aralarında Filistin ve Ukrayna’nın da bulunduğu 15 farklı ülkeden gelen çocuklarla anı fotoğrafları çektiren İmamoğlu, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “23 Nisan, ‘milli egemenlik’ duygusuyla beraber, çocukların bayramı. Yani çocukların, aslında özgürlüğü. Bugün neyi haykırıyoruz? ‘Filistin'de çocuklar ölmesin’ diyoruz. Ya da başka savaş olan ülkelerde çocuklar savaşlarda katledilmesin, öldürülmesin istiyoruz. Aslında dünyada her çocuğun özgürlüğünü talep ediyoruz. Bir şehrin, bir ülkenin uygarlık seviyesi, çocuklarının ne kadar mutlu, huzurlu ve umutlu olduğuyla paraleldir. Biz umut ederiz ki, o çağdaşlık seviyesini bu milletin bütün evlatlarına yaşatan yöneticiler olalım” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, 23 Nisan değerlendirmesini de Cumhuriyet Anıtı önünde gerçekleştirdi. Taksim’deki Cumhuriyet Meydanı’nın İstanbul için önemine dikkat çeken İmamoğlu, şunları söyledi:

“Sultanahmet Meydanı, işgale karşı direnişin ilk sesinin çıktığı yerdir. Daha sonra Cumhuriyet dönemi boyunca Taksim Meydanı, birçok gösteriye, birçok hak arama mücadelesine şahitlik etmiş bir meydandır. Ve burası, hepimiz için, Ata'mızın huzurunda, İstanbul'umuzun en güzel, en önemli anlarında buluşma noktasıdır. Bugün de içimizi çok kıpır kıpır eden ve her insanın çocukluğundan beri hafızalarında belki en güzel anılarını hissettiren, hatırlatan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlamasının başlangıç anını yaşıyoruz. 

“Gün boyu etkinliklerimiz var. İstanbul'umuzun farklı noktalarında, çok değerli kutlamalarımız var. Aslında bayramı kutlamak, bir arada olmak… Hani tarifi şöyle yapabiliriz: Milletimiz adına iyi günde, kötü günde bir olabilmek, birlikte olabilmek duygusunun en önemli anlarından birisi de bayramları kutlayabilmekte. Bayramları kutlayabilmekte derken, bu coşkuyu hissedebilmekte. Bir de dünyada çok az millete nasip olan, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin belki ilk ışığını yakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun, milletin egemenliği kavramıyla insanlarımıza hediye edilmiş bir bayram haline gelmesi, dünyada çok az rastlanır bir şey. Evet; Cumhuriyet Bayramı'mız var, ülkelerin benzer kuruluş gün, bayramları var. Ama tematik anlamda baktığınızda, çocuklara emanet edilmiş, gençlere emanet edilmiş 100 yıl önce. Bunlar, muazzam düşünceler.”

“ÇOCUKLARA EMANET EDİLEN DUYGUYA BAKAR MISINIZ?”

“Ve çocuklara emanet edilen duyguya bakar mısınız? Milli egemenlik duygusuyla beraber, çocukların bayramı. Yani çocukların, aslında özgürlüğü. Bugün neyi haykırıyoruz? ‘Filistin'de çocuklar ölmesin’ diyoruz. Ya da başka savaş olan ülkelerde çocuklar savaşlarda katledilmesin, öldürülmesin istiyoruz. Aslında dünyada her çocuğun özgürlüğünü talep ediyoruz. Atamız ise, 1920’deki Millet Meclisi'nin kuruluşundan sonra, çocukların özgürlük duygusunu yaşayabilecekleri, hissedebilecekleri, özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu, kula minnet etmemenin, bireysel olarak özgür olmanın, fikri hür vicdanı hür olmanın, aklın, bilimin ışığında hayata bakabilmenin bayramını ilan etmiş. Kime etmiş? Bu cennet vatanın her köşesindeki insanın evlatlarına. Hakkari'deki çocuklarımız, Diyarbakır'daki çocuklarımıza, Artvin'deki çocuklarımıza, Edirne'deki, Kars'taki, Samsun'daki, Sivas'taki, Trabzon'daki, Antalya, Mersin, Gaziantep, Burdur, Uşak, İzmir… Fark ediyor mu? Fark etmiyor. Etnik köken fark ediyor mu? Fark etmiyor.”

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık