18 Aralık 2024, Çarşamba

CHP, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat ile devam dedi! Genç Başkanın ilk sözleri ne oldu? İşte o süreç!

CHP, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat ile devam dedi! Genç Başkanın ilk sözleri ne oldu? İşte o süreç!

CHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı olarak, mevcut Başkan Rıza Akpolat'ı tekrar aday gösterdi. Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaşlılara seslendi:

"Değerli Beşiktaşlılar, Beş yıl boyunca, uluslararası birçok konuda örnek gösterilen, ülkemizin en değerlilerinden, İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ı birlikte yönettik.

Olağandışı gelişmelerin yaşandığı bu beş yıl boyunca uzun süre evlerimizden çıkamadığımız pandemiyi, on binlerce canımızı aramızdan alan büyük depremi, ağır ekonomik yıkımı ve yoksullaşmayı yaşadık.

Tüm bunlara karşın, uzaktan da olsa birbirimizle olmayı, deprem yaralarını ulusça sarmayı, dara düşenle dayanışmayı ve yüzyıllık Cumhuriyetimize coşkuyla sarılmayı da yine birlikte yaşadık.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda birliğimizle, dayanışmamızla ve coşkumuzla tüm Türkiye’ye ilham verdik. Acı ve tatlı her günümüzde Belediye Başkanı olarak çok kez “Ne Mutlu Beşiktaş Var” dedim. Bu duyguları yaşattığınız için siz Beşiktaşlı komşularıma teşekkür ederim.

Önümüzde bir beş yıl daha var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beşiktaş Belediye Başkan Adayı olarak bir kez daha sizlerin huzuruna çıkacak, oylarınıza talip olacak, önümüzdeki beş yıl için sizden vekalet isteyeceğim.

Şimdi bir kez daha hep birlikte gözlerimizi ufka dikeceğiz. Geleceğe umut olacağız, Beşiktaş’ta ve İstanbul’da tam yol ileri diyeceğiz!"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat kimdir?

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine başladı. Avrupa Birliği Uzmanı olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok konferansa katıldı. Bu süreçte CHP Gençlik Kollarında yöneticilik, İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı görevlerinden sonra İl Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ön seçimle milletvekili adayı oldu. Aktif iş hayatına eğitim, danışmanlık ve yapı sektörlerinde faaliyet gösteren şirketi ile devam etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yüzde 73’lük rekor oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen Rıza Akpolat, iki çocuk babasıdır.

Akpolat yaptıklarını ve yapacaklarını şöyle açıklamıştı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, A. Adaylığını açıkladığı halk buluşmasında yaptığı konuşmada asağıdaki ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'ta göreve geldiğimizde neler yapacağımızı vaad etmişti, anlatmıştık. Beşiktaş, çok kıymetli bir yer. Çok özel bir yer. Tarihi özellikleri, doğası, 9 tane üniversitesi, 3 tane sarayı, restoranları, otelleriiş merkezleri, finans merkezleri, aslında çevre ilçelerden, illerden, Avrupa'dan, dünyanın dört bir yanında İstanbul'a ayak basan herkesin bir vesileyle mutlaka gelip uğradığı, nefes aldığı, eğitim aldığı bir yer burası.

İki kıtanın birleştiği bir yer. Avrupa'nın ilk giriş noktası. Kaptan-ı Deryaların Barbaros Hayrettin'in kenti. Ama en önemlisi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı, düşman gemileri Dolmabahçe önüne geldiğinde, "Geldikleri gibi giderler" dediği yerin adı. Ordu müfettişiyken, bütün savaş planlarını yaptığı, cumhuriyet fikrini geliştirdiği, Akaretler'deki evden çıkıp, Beşiktaş Meydanı'na inip ordan Kartal İstimlotu'na binip Bansırma Vapuru'na geçip, Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı yerin adı Beşiktaş. Ve nihayetinde hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş.

Dolayısı ile bu kürsüye her çıktığımızda çok heyecanlanıyoruz. Her sabah uyandığımızda çok heyecanlanıyoruz. Çünkü burda görev yapmak çok büyük sorumluluk. 

Beşiktaşlı olmayı çok konuşuyoruz hepimiz. Aslında 10 Kasım günlerinde Ağaçlı Yol'dan Dolmabahçe'yegiderken Atatürk'ün sesiyle yürüdüğümüzde duygulanan, gözyaşı döken, arabasından inip saygı duruşunda bulunan, onu hisseden herkes bizim gözümüzde Beşiktaşlıdır.

Ne mutlu bize ki, göreve geldiğimizde vaad ettiğimiz projelerin yüzde 80'ini gerçekleştirmiş, diğerleriyle de ilgili gerekli adımları atmış bir şekilde bugün huzurunuzda bulunuyorum. Dolayısıyla, heyecanın yanında bir gururu da sizinle burda paylaşıyorum. 
Göreve gelirken, bir çok şeyi söyledik, konuştuk. Nasıl yaptık? Biz göreve gelirken dedik ki, Beşiktaş'ı katılımcı bir anlayışla yöneteceğiz. Mahallelerimizde toplantılar gerçekleştirdik. Öce mahallelerimizdeki sorunları tespit ettik. Onun üzerine proje geiştirdik, hazırladık. Ondan sonra halk toplantıları yaptık. Pandeminin ortaya çıkmasıyla beraber, bu katılımcılığın şeklini değiştirdik. Bir ekip kurduk ve Beşiktaşımızdaki bütün haneleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın sorununu dinledik. Bize aktarılan sorunların yüzde 89'unu olumlu olarak çözdük. Diğer çözemediğimiz sorunların bir çoğu aslında kronik sorunlar. Sadece Beşiktaş Belediyesi'nden kaynaklı olmayan sorunlardı. Hızlıca o gün vaadetmediğimiz ama sonradan zorunluluk haline gelen bir takım şeyleri de projelendirmiş olduk. 
Biz göreve gelirken, Beşiktaş'ta Halk Market açacağız diye bir söz vermedik. Halk Mağaza açacağız diye de bir söz vermedik. Aşevi kuracağız diye de bir söz vermedik ama, göreve geldiğimizde gördük ki, evleri ziyaret ettiğimizde gördük ki, vatandaş yaşanan ekonoik kriz neticesinde geçinemez durumda. 

Beşiktaşla iligli hep şöyle söylenir: 'Derler ki, gelir seviyesi ve eğitim seviyesi çok üst seviyedeki insanlardan oluşur.' Eğitim seviyesiyle ilgili haberlerde haklılar ama gelir seviyesi orta gelir seviyesine sahip bir yer yönetmeye çalışıyourzç Dolayısıyla, bu sorunların çözümü noktasında hızlıca o gün vaadetmediğimiz Halk Market ve Halk Mağaza'sını açtık. Aşevimizi kurduk. 1228 tane hanenin hem Halk Market'ten hem Halk Mağaza aracılığıyla ekonomik kriz yaşaması önüne geçtik. Aşevimizden her gün 6 bin adet sıcak yemeği ihtiyaç sahibi ailelere her gün ulaştırdık.

Beşiktaş'ta 9 tane üniversitemiz var. Beşiktaş bir öğrenci kenti. Biz göreve gelirken, çocuk dostu, öğrenci dostu, kadın dostu, yaşlı dostu bir belediyeciliği hayata geçireceğimizin sözünü vermiştik. 

Dokuz tane üniversitenin olduğu bir yerde yaşanan ekonomik kriz neticesinde yemek fiyatlarına yapılan zamlardan sonra öğrencilerimiz intar etmeye başlamıştı. Hızlıca bir araya geldik arkadaşlarla, dedik ki burda 9 tane üniversite var. Biz buna kör, sağır, dilsiz davranamayız. Bununla ilgili bir adım atmak zorundayız. Hemen, Beşiktaş Çarşı Derneği, Turyid Derneği bir toplantı yaptık ve bir aplikasyon hazırladık. Restoranlarla anlaştık, esnaflarımızla anlaştık. Bir aplikasyon neticesinde öğrencilerimiz öğrenci numarasıyla sisteme girip, sisteme kayıtlı kendisine en yakın konumdaki anlaşmalı restorana gidip ücretsiz olarak yeme içme ihtiyaçlarını karşıladılar. 

Yaklaşık 2 senedir, şu anda her gün bu uygulamayı kullanan 2 bin tane öğrenci var. Her gün 2 bin tane öğrencinin yeme içme ihtiyacını Beşiktaş'ta ücretsiz olarak çözüyoruz.

Bunlar, sosyal belediyecilik hizmetleri. Biz göreve gelirken, başka sorunlar da vardı. Ama öncelemek zorundaydık. Yaşanan bu ekonomik krizi yok sayamazdık. Hepimizin bir görev ve sorumlulupu var. Beşiktaş Belediyesi'nde çalışan en alt birimden belediye Başkanına kadar görev yaptığı yerde vatandaşın bütün sorunlarıyla ilgilenecek noktada olmamız gerekiyordu. Bundan dolayı söz vermediğimiz adımları da attık ve bundan sonra da atmaya devam ediyoruz.

Beşiktaşımızda kütüphanemiz yoktu. İki tane kütüphaneye hemen hazırladık. Oruç Aruoba Kütühanesi'nin Dikilitaş'ta, Altan Öymen Kütüphanesi'nide Levent Kültür Merkezi içerisinde hızlıca açtık. 

Altı tane mahallemizin isteği vardı bizden. "Eski Beşiktaşlılar, eskiden denize girdiğimiz deniz havası aldığımız yerlere gidemiyoruz. Burdaki bütün fiyatlandırma, dışarıdan gelene göre belirleniyor. Burda çay içmek, sahile gitmek, denizi görmek çok pahalı. Bunu hemen ciddiye aldık ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin önündeki alanda sosyal tesis inşa ettik. Bütün Beşiktaşlı komşularımızın o hayalini gerçekleştirmiş olduk.

Seçim dönemi hem mahalle toplantılarında, hem saha toplantılarında bize söylenen en büyük sorunu da bu şekilde çözmüş olduk. Semt kartlarımızı dağıttık. Beşiktaş'ta yaşayan komşularımızın Semt Kartları var. Beşiktaş Belediyesi'nin hizmet alanlarına gidip oralarda ücretsiz olarak bu hizmetleri indirimli olarak bu hizmetleri alıyorlar. 

Hemen o sosyal tesisin yanına bir kitap kafe hazırladık ve öğrencilerimiz orda da ders çalışma ortamı buluyorlar ve bütün günlerini orda geçirecekleri nitelikte bir tesisi Beşiktaşımıza kazandırmış olduk.

Beşiktaş Akademi'yi açtık. Liseye ve üniversiteye hazırlık kurslarını ücretsiz olarak veriyoruz. Eğitim kursları, kültür sanat kursları ücretsiz olarak veriliyor. Dikilitaş'ta Akşit Plaza içerisinde Beşiktaş Akademi hizmete ve kayıtları almaya devam ediyor. 
Ortaköy'ün bir çok sorunu vardı. Ortaköy Kültür Merkezi'miz kapalıydı. Bütün hukuki süreçlerini çözerek hızlıca hazırlıyarak tamam hale getirdik ve geçtiğimiz 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 100. yılında açılışını gerçekleştirdik ve şuanda Ortaköylü komşularımız artık kültür merkezini tekrar kullanmaya başladılar.

Eskiden belediye meclis salonumuz Çırağan'daki hizmet binamızın içindeydi. Çok eski, tarihi güzel bir alan. Dedik ki burası İstanbuk-l'a gelen herkesin ziyaret ettiği bir yer haline dönüştürülsün. Hızlıca meclis salonunu ana binamıza taşıdık. Bu ülkedeki bütün çocukların ziyaret edebilmesi için Kedi Müzesi hazırladık. Gençlerimiz çocuklarımız orda doğaya saygıyı öğrensinler. 

Kadın dostu bir belediye olacağımızın sözünü verdik. Kadınların istihdam alanlarının açılmasını savunuyoruz. Bu kapsamda Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi'mizi hayata geçirdik. Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi şiddet gören kadınlarımızın, boşanma aşamasında olan kadınlarımızın, işsiz olan kadınlarımızın hukuki süreçlerini hazırlıyor. onların kişisel gelişimlerine destek veriyor. Onların ve çocuklarının hayata hazırlanmasına destek veriyor. Atölyelerimiz var. İnanılaz bir seviyede katılım görüyoruz.
İstanbul Sözleşmesi Yaşatır dedik. Ve İstanbul Sözleşmesini görev yaptığımız süre boyunca savunmaya devam edeceğiz. Biz bununla ilgili bir proje hazırladık. Pnaolarda görmüşsünüzdür. Bir barkot okuttuğunda İstanbul Sözleşmesi vatandaşlarımızın karşısına çıktı. Bu hem diğer belediyelerden hem Türkiye çapında büyük ilgi gördü ve burdan paylaşıldı.

Yeşil alanlarımızı, Yeşil Bir Beşiktaş sözü verdik. Çok kısıtlı alanlarımız var. Beşiktaş'ta yeşil alan çok fazla yok ama, olan alanlarımızın bir çoğunu tekrar park haline dönüştürdük. 18 tane yeni park inşa ettik ve 45 tane parkı da elden geçirdik. 17 bin 457 metre kare parkı Beşiktaşlı komşularımızın hizmetine açmış olduk. 

Vatandaşların isteği doğrultusunda kedi, köpek gezdirme alanları inşa ettik.

İstanbul'un ve Beşiktaş'ın en önemli problemi deprem. Beşiktaş'taki yapı stokunun yüzde 78'i 1960-80 arasında yapılmış binalardan oluşuyor. Dolayısıyla, burada hızlıca bir dönüşümün gerçekleşmesi gereiyor. Malesef, bunu dönüştürmek, imar planlarını hayata geçirmek sadece Beşiktaş Belediyesi'nin kendi meclisinin aldığı kararlarla mümkün olmuyor. BÖyle tarihi alanların, bölye güzel alanların yetkileri kanunlardan dolayı kısıtlı. Hem Beşiktaş Belediyesi, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem ilgili kurumlar anıtlar kurulları ve ilgili bakanlığın ortak mütabakatıyla çözülecek sorunlar olduğu için, siz bir imar planını hayata geçirmek istediğinizde, buralarda aynı İstanbul Büyükşehir Belediyemize uyguladıkları gibi çeşitli engelleri ilçe belediyelerimizinde karşısına çıkarttılar. Dolayısıyla, tamamında değil ama, Balmumcu, Dikilitaş plan notlarımızı yeniledik. Orda hızlıca bir dönüşüm başladı. Diğer planlarımızla da ilgili gerekli mücadeleyi arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz.

Bunun dışında bir şey daha yapıyoruz. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzü kurduk. Beşiktaş İmar Aş.'yi kurduk. Binasını dönüştürmek isteyen vatandaşlarımızın muvafakatnamelerini alıp, onların yıkımından ruhsatla bütün süreçlerini takip eder şekilde bir çalışmayı hayata geçiriyorlar.

Festivallerimizi gerçekleştirdik. Festivallerin yasaklandığı bir dönemde 40 günlük bir festival yaptık. Belediye bütçesinden bir kuruş para kullanmadan bu festivallerimizi gerçekleştirdik. Beşiktaş Meydanı'nda gördüğünüz, Sanatçılar Parkı'nda gördüğünüz bütün festivaller, hem milli bayramlarda hem diğer alanlarda ortaya koyduğumuz çalışmaların, festivallerin, konserlerin tamamı belediye bütçesinden 1 kuruş para harcanmadan yapılmıştır. Bunu da Beşiktaşlı komşularımın bilgisine sunuyorum.

Engelsiz Dans Topluluğumuzu kurduk. Türkiye şampiyonu hem Avrupa şampiyonu oldular. Tekrar kendilerini tebrik ediyorum. 

Çok kalabalık alanlarda çöp kutularının sorun yaratıığı yerlerde çöp konteynırlarını yerin altına almaya başladık.  Bitirdiklerimiz var. Önemli bir kısmını da önümüzdeki dönemde bitireceğiz.

Veterinerlik Hizmetleriyle ilgili 6 tane acil hayvan ambulansını ilçemize kazandırdık. İstanbul'da, İBB dışında 7/24 bu hizmeti veren tek ilçe belediyesiyiz.

Nüfusumuzun yüzde 17'si 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan oluşuyor. İstanbul'da ilk defa 65 yaş Üstü Yaşam Ofisi'ni kurduk. Gerontoloji Servisini kurduk. Burda belediyemize ayak basan her 65 yaş üstü komşumuzun sorunuyla özel ilgileniyoruz. Kişisel gelişimleriyle, demansla mücadeleyle bir çok alanla bire bir ilgilenerek onlara bu hizmeti özelleştirdik.

Engelli kedi ünitemizi kurduk veterinerlik hizmetleri alanında. 

Bunun dışında evde bakım hizmeti, kuaför hizmeti gibi bir çok hizmeti de veriyoruz. 

Beşiktaş Belediyesi'nin kapısından içeri giren, derdi sorunu ne olursa olsun, bize sorununu iletebilen sosyal medya ya da belediye binasına gelerek bu sorunları ileten herkesin bir şekilde bütün sorunlarıyla arkadaşlarımız ilgileniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile beraber çalışıyoruz

Beşiktaş, bugüne kadar aslında 2019 yılına kadar, hep siyasi tercihlerinden dolayı cezalandırılmış bir ilçe. Dolayısıyla, biz evlere gittiğimizde Beşiktaş'ın en büyük sorunu nedir diye sorduğumuzda bize bütün komşularımız en büyük sorunumuz alt yapı sorunu dedi. Neden? Her yağmur yağdıığında, her rüzgar estiğinde yüzlerce eve, iş yerine su basardı. Bu sorunları çözmek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile tam bir koordinasyon gerektiriyordu. Bugüne kadar siyasi tercihlerinden dolayı bu çalışmalar, bu alt yapı çalışmaları malesef Beşiktaş'ta yapılmamıştı. Beşiktaşbu anlamda merkezi yönetimler tarafından cezalandırılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile beraber hızlıca göreve gelir gelmez, Beşiktaş'ın tarihi alanlarındaki Barbaros Bulvarı'nda Şair Nedim'de, Nüzhetiye'de, Etiler'de, Nisbetiye Caddesi'nde, Arnavutköy'de, Kuruçeşme'de, Bebek'te, Ortaköy'de bir çok yerde su baskını sorununu ortadan kaldırdık. 

Artık iklim krizinden kaynaklı olarak, yağmur normal yağmıyor ve 50 kilogramın üzerindeki her yağmurun da doğal afet olduğunu düşünürsek, bugün verdiğimiz bu hizmetin önemini dün verdiğimiz bu hizmetin önemini bugün anlıyoruz. Her yağmurda huzurlu bir şekilde evimizde oturuyoruz. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız hem Beşiktaş'ta hem bugüne kadar bu sorunları yaşayan İstanbul'un 39 ilçesinde bu sorunlara kör, sağır, dilsiz davranmadı önceledi. Bütün tepkiyi göğüslemeyi göze aldı, başta Beşiktaş olmak üzere bütün ilçelerimizde bu sorunu çözdü ve bu sayesinde biz eskizden gördüğümüz o denizle karanın birleştiği su baskını sorunlarını su taşkını sorunlarını görmüyoruz. Dolayısıyla, Beşiktaşlı komşularımız adına Beşiktaşlılar adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na yürekten teşekkür ediyoruz. 

Barbaros Bulvarı, Nisbetiye Caddesi, Çırağan Caddesi buralar yıllardır dokunulmamış yerler. Barbaros Bulvarı'nın kaldırımlarına baktığınızda 27 tane değişik taş görürdünüz. Buralara hiç dokunulmamıştı. Kimse bu riski göze almamıştı. Üç ana caddemizin üçünü birden bütün sorununu çözdük. Kaldırımlarını yeniledik. Çağa uygun modern hale getirdik. Ve şimdi oraları yeşillendiriyoruz.

Beşiktaş Meydanı yıllardır kangrene dönmüş bir sorundu. Bir üst geçit vardı. Beşiktaşlılar, "Başkanım bunu kaldırın, bu ucube burdan kaldırılsın. Artık güvenlik tehlikesi ve burası trafiği kilitliyor." derlerdi bize. İnisiyatifi aldık, üst geçiti ordan kaldırdık. Yeni bir düzenlemeye geçtik. Her yerde olduğu gibi engellerle karşılaşıyoruz. Beşiktaş Meydanı'nın projesi iki kere hazırlandı. İki kere İBB'nin ve Anıtlar Kurulu'nun gündemine gönderildi. Tam 27 ay Beşiktaş Meydanı'nın projesiyle ilgili bir adım atılmadı. Burda yaşanan trafik sorunu, yaşanan yoğunluk, trafik çilesi aslında birilerinin bizi engelleme çabalarının dışında bir şey değildi. Verecekleri bir onayla Beşiktaş Meydanı bugüne kadar 2019'dan itibaren en az 5 kere yapılırdı.

Bebek Parkı'mızı yeniledik. Yıllarca kötü bir halde bırakılmıştı. Bebek'teki iskele denize doğru kayıyordu. Bir proje hazırladık, Bebek İskelesi tam 28 ay boyunca bekletildi. Ordan geçen her vatandaş Beşiktaş Belediyesi bu iskeleyi neden yapmıyor dedi. Ya da İBB neden bu Bebek Parkı'nı incelemiyor dedi. Ama, hem kurulların hem de ilgili makamların bunu durdurması engellemesi onay vermemesi neticesinde aylarca bizordaki proje onayını bekledik. Sonra proje onayı verildi ve Bebek Parkı'nı güzel bir şekilde hizmete açtık. 

Ortaköy Meydanı, Beşiktaş Medyanı, Çırağan, Nisbetiye, Barbaros Bulvarı, alt yapı işlemleri, Boğaziçi Üniversitesi-Aiyan finüküler hattı, metronun Kabataş bağlantısı, Fulya bağlantısı. Bunların hepsi bu dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle Beşiktaş Belediyesi'nin iş birliği sayesinde çözülen Beşiktaş'ın kronik sorunlarıdır. 

Yüzde 80'ini gerçekleştirdik, yüzde 20'si kaldı. Beşiktaş Meydanı'nı düzenleyeceğiz. Düzenlenmesi bittikten sonra, çarşının içerisinden evlendirme dairesine kadarki kısmın tamamını düzenleyeceğiz. Türkiye'nin en modern çarşısını bu önümüzdeki dönemde bu engelleri de ortadan kaldırarak yapacağız. 

Peki nasıl yapacağız? Hepimiz sandığa gideceğiz. Bu kez, belediye meclisindeki çoğunluğu da kazanacağız ve sadece Beşiktaş'ta değil, siyasi tercihinden dolayı cezalandırılmış bütün belediyelerimizde bu engelleri meclis çoğunluğuyla ortadan kaldıracağız. Beşiktaş'ın imar sorununu, imar planlarını bu sayede çözeceğiz ve depreme dayanıklı hale getireceğiz. Dirençli bir kenti bu şekilde yaratacağız. Bu gördüğünüz alanların düzenlenmesiyle ilgili bir dakika bile zaman kaybetmeyeceğiz.

Çünkü, dünyanın dört bir yanından gelen insanlar gittikleri yerlerde Beşiktaş çok güzeldi demiyorlar, Türkiye çok güzel diyorlar. Buranın marka değerinin yükselmesi gerekiyor. Biz, göreve geldiğimiz andan itibaren, Beşiktaş'ın kronik sorunarıyla ilgili atmamız gereken bütün adımları attık. Şimdi, meclisteki çoğunlukla birlikte önümüzdeki bütün engelleri kaldırıp imar sorununu ve bu alanların düzenlenmesini tekrar başaracağız.

Ortaköy Vadisi projemizi başlattık. Alt yapısı yapılıyor. Aslında o alan, Türkiye'nin ranta açık en iyi yerlerinden birisiydi. Biz bu alanı ranta kapattık. Tapuya şerh koyduk. Burası bizden sonra da asla ranta açılamayacak şekilde planlandı ve bir yaşam vadisini orda hayata geçiriyoruz.

Konaklar'da 21 dönüm bir alanı parka çevirdik. Konaklar Kent Parkı'nı açtık. İBB ile beraber bunu da başardık. Beraber iş birliği içerisinde bugüne kadar sorun yaşadığımız bütün alanları halkın menfaati yönünde hizmete açıyoruz. Bu bir mücadele alanıdır. Bu mücadelemiz devam edecek. Bu seçimlerde mutlaka belediyemeclislerinde çoğunluğu elde etmeliyiz. Bu belediye meclislerindeki çoğunluğu elde ettikten sonra da, mevcut iktidarın bizim önümüze koyduğu bütün engellemeleri de ortadan kaldırmış oalcağız ve Beşiktaş'ı gerçekten hak ettiği yere bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla ir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Asıl atılımı bu meclis çoğunluğuyla atıp, kronik sorunların çözümünü de gerçekleştirecek bir dahakinde karşısına sorunların tamamını çözmüş olarak çıkmak istiyorum.

Beşiktaş çok özel bir yer. Beşiktaş demek eşitlik demek, Beşiktaş demek özgürlük demek, Beşiktaş demek hürriyet demek, Beşiktaş demek demokrasi demek, Beşiktaş demek cumhuriyet demek, Beşiktaş demek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek. Varolduğumuz sürece, bu değerleri savunmaya devam edeceğiz."

Editör: Buğurcan Baştuğ

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık