18 Aralık 2024, Çarşamba

Beşiktaş'tan İmamoğlu'na kutlama!

Beşiktaş'tan İmamoğlu'na kutlama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran 2019 ara yerel seçiminde, aldığı 4.741.885 oy ile en yakın rakibinin aldığı oydan 806.456 oy daha fazla alarak başkan seçildi ve 27 Haziran'da mazbatasını alarak görevine başladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin yıl dönümünü Twitter'da yaptığı paylaşımıyla kutladı. Akpolat, “Hak yemem, hakkımı da yedirmem.” dedi ve tam 3 sene önce bugün @ekrem_imamoglu  haklı mücadelesiyle yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 16 milyon İstanbullu kazandı, demokrasi kazandı. Kentimiz için birlikte omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz. #23Haziran2019" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yaptığı icaatlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildiği 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 Nisan 2019'da seçimi kazanıp göreve başlasa da, AK Parti'nin itirazları ve Yüksek Seçim Kurulunun aldığı kararlar sonucu İstanbul seçimleri iptal edildi. İmamoğlu ise 6 Mayıs 2019'da görevden alındı. 23 Haziran'da yenilenen seçimi de büyük bir halk desteğiyle kazanan İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı.

Edinilen bilgilere göre; Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev süresi boyunca yaptığı birçok hizmet olmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sürede; su fiyatına ve aylık öğrenci kartı ücretine indirim, 0-4 yaş arası çocuklu annelere toplu ulaşımın ücretsiz olması ve 2020 yılında dini-resmî bayramlarda ulaşımın ücretsiz olması sağlandı.

Belediye yöneticilerine ve çalışanlarına aynı yemek verilmeye, İBB Meclisi oturumları sosyal medyada şeffaf bir şekilde canlı yayınlanmaya başladı.

2006 yılında çıkarılan "T.C." ibaresi belediye binasının girişine ve kurum içi tabelalara tekrar eklendi.

1 Mayıs İşçi Bayramı, İBB'de ilk kez kutlandı.

Büyük İstanbul Otogarı'nın otopark işletmesi İSPARK'a devredildi; alt katı, kullanılmayan dükkânlar yıkılarak temizlendi, güvenliği artırıldı ve ücretsiz park hizmeti başlatıldı. Büyük İstanbul Otogarı'nın tuvaletleri tamamen yenilendi ve ücretlerinde indirim yapıldı.

Kemerburgaz Kent Ormanı halkın kullanımına açıldı.

Hafta sonu 24 saat ulaşım hizmetine başlandı.

Mecidiyeköy Metrobüs ve M2 & M7 metroları yaya bağlantı tüneli hizmete açıldı.

İhtiyaç sahibi ailelere ücretsiz Halk Süt dağıtılmaya ve 30 bin üniversite öğrencisine burs verilmeye başlandı.

İBB bünyesinde İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul Kent Konseyi ve İstanbul Yatırım Ajansı kuruldu.

Adalar'da fayton kullanımına son vermek amacıyla faytonlar satın alındı ve atlar İBB'ye ait özel bir barınağa alındı.

İSPARK'ta kredi kartı ve İstanbulkart ile ödeme imkânı sunuldu.

Su ve doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanan aileler için Askıda Fatura uygulaması başlatıldı.

Hacıosman Korusu düzenlenerek "Atatürk Kent Ormanı" adıyla kullanıma açıldı.

30 yıldır suyu akmayan III. Ahmet Çeşmesi restore edilerek onarıldı. Böylelikle ecdadın emanetine sahip çıkılarak tarihi çeşmeler akar hale geldi.

Haliç'te biriken 400 bin ton çamuru temizlemek için faaliyet gösterecek olan tesis hizmete açıldı.

Trafik yükünü azaltacak ve sanayi sitelerine ulaşımı kolaylaştıracak olan Orhanlı TEM Güney Yan Yol Projesi hizmete açıldı.

İBB, Gentile Bellini tarafından yapılmış ve günümüze kadar gelebilmiş Fatih Sultan Mehmet'in üç tablosundan birisini açık artırmaya girerek satın aldı.

İstanbul'un 15 ilçesinde 15 kreş açıldı.

M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı tamamlanarak hizmete açıldı.

T5 (Eminönü - Alibeyköy Cep Otogarı) Tramvay Hattı'nın Cibali'ye kadar olan ilk etabı tamamlanarak hizmete açıldı.

Toplam 13 tane olmak üzere Bölgesel İstihdam Ofisleri açılarak 34 binden fazla vatandaşa istihdam sağlandı. İstanbul’un dört köşesine bu hizmeti sağlamak için 2 adet Mobil İstihdam Ofisi açıldı.

60 binden fazla üniversite öğrencisine 3 bin 200 TL eğitim desteği sağlandı.

İstanbul metrosunda ücretsiz internet dönemi başladı.

Ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti kapsamında İBB altyapısıyla Silivri, Eyüpsultan, Beykoz ve Çatalca dahil tüm çevre ilçelerdeki köylere toplamda 151 lokasyona ücretsiz internet hizmeti sağlandı.

Devletin 300 otobüs onayını vermemesi üzerine İBB kendi öz kaynaklarıyla 160 yeni Metrobüs alıyor. Böylece sefer sayılarındaki artış ile vatandaşın mağduriyeti giderilecek. İBB'nin kendi öz kaynaklarıyla aldığı yeni metrobüsler filoya katıldı.

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük atık yakma ve enerji üretim tesisi İstanbul’da hizmete girdi.

Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mahallesi’ne 17 bin kitaplı Ahmed Arif Halk Kütüphanesi açıldı. Çürümeye terkedilen 112 yıllık endüstri mirası ''Kütüphane Troleybüs'' restorasyonu tamamlandı. 20 bin kitaplık kütüphane artık etkinlik ve çalışma alanı olarak hizmet verecek.

Mecidiyeköy Meydanı yenilendi ve yeşillendirildi. Maltepe'ye 25 bin metre karelik yeni meydan projesi başlatıldı.

Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi açıldı.

İstanbul’da deniz taksi hizmeti başladı.

Yeni doğan bebekler için ihtiyaç sahibi annelere 4 aylık destek paketi hazırlandı.

İBB deprem seferberlik planı hayata geçirilmeye başlandı ve tüm ilçelerde hasar tespit yapılmaya başlandı.

İBB İtfaiye tarihinde ilk defa Kadın İtfaiyeciler işe başladı. Ayrıca İETT ve İSPARK bünyesinde kadınlar göreve başladı.

İstanbul’da yıllarca sorun olan sel sorunları yapılan altyapı çalışmaları ile son buldu. Bu kapsamda her yağmurda sel basan Üsküdar Meydanı sadece 5 ayda delme işlemi ile 906 metrelik Bülbüldere Yağmursuyu Tüneli doğrultusunda hem meydan hem de çevre mahalleler taşkın riskinden kurtuldu. Kartal'da her yağmur sonrası oluşan sel ve taşkın sorunları son buldu. Yıllarca ihmal edilen, her yağmurda sel basan ve ulaşımı aksatan Ümraniye Tantavi Tüneli ve Namazgah alt geçidi sorunu yapılan altyapı çalışmayla çözüldü. Yıllardır her yağmur sonrası sel baskınlarına yol açan Eminönü alt geçidi sorunu kalıcı olarak çözüldü. İSKİ özenli bir çalışma ile yağmur sularını doğrudan denize aktarıyor. Son yağışın yoğun etkisine rağmen herhangi bir sorun yaşanmadı. Kadıköy Rıhtım meydanındaki yağmur sonrası taşkın sorunu sadece 3 ayda çözüldü.

İstanbul’un dört yanında kronik hale gelen altyapı sorunları çözüldü. Bu kapsamda Ayamama Deresi’nin ıslahı ve çevre düzenlemesi, Riva Deresi’nin ıslahı ve atıksu tesisi çalışmaları, Şile Göleti çalışmaları, Şile içmesuyu çalışmaları, Ambarlı Atıksu Tesisi çalışması, Saadetdere Atıksu Yağmursuyu Hattı çalışması, Üsküdar Çavuşdere Tüneli’nin Deniz Bağlantısı (Sahil Yolu),Çavuşdere Tüneli ile Çavuşdere Kolektör Bağlantısı (Ahmediye Meydanı), Üsküdar Libadiye Caddesi Atıksu ve Yağmursuyu Hattı, Kadıköy Rıhtım Caddesi Atıksu Kolektörü İmalatı, Kadıköy Tepe Nautilus AVM Önü Dere Islahı İmalatı, Büyükçekmece Kordonboyu Sahili’nde atıksu ve yağmur suyu yenileme çalışması, Esenyurt Saadetdere’de altyapı yenilemesi çalışmaları yapılarak sorunlar giderildi.

İBB, 150 mahalleye 150 kreş yapılmasını amaçlayan projesi kapsamında İstanbul’da 12 kreşi daha hizmete açıyor.

Yıllardır yoğun koku ve kirlilik nedeniyle tartışma konusu olan Kadıköy Kurbağalıdere’deki ıslah çalışmaları yapılarak koku sorunu çözüldü ve dere canlandı.

Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Şile, Beykoz, Sarıyer, Pendik, Başakşehir ve Büyükçekmece dahil 9 ilçede, 82 köylü üreticilere domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuz olmak üzere toplam 3 milyon 591 bin fide dağıtımı yapıldı.

Tarımcılara destek için Fide Üretim Merkezi hizmete açıldı.

İstanbulluların sağlıklı ve planlı konutlarda yaşaması kapsamında KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler’in temeli atıldı.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle mekan ve donanıma erişme sorunları olan genç girişimciler için Oyun Geliştirme Merkezi (OGEM) açıldı.

İSTAÇ Biyometanizasyon Tesisi açıldı. Bu tesiste yemek atıkları, sebze-meyve atıkları hem gübreye ve hem de elektrik enerjisine dönüşecek. Böylelikle 2022 yılında 2 milyon İstanbullunun elektriği çöpten üretilecek.

İstanbul dünyada en çok metro yapan şehir oldu.

Tuzla Hacet Deresi Yaşam Vadisi hizmete açıldı.

Yakuplu Kent Ormanı hizmete açıldı.

Kültürel varlıkları korumak amacıyla restoratör, sanat tarihçisi ve arkeologların da yer aldığı İBBMİRAS ekibi kuruldu. İstanbul’un ilk modaevi, Casa Botter restore edilerek artık Tasarım ve Kültür Merkezi olacak. Rumeli ve Anadolu Hisarı restore edildi. 1610 yıllık Bukoleon Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatıldı. Yerebatan Sarnıcı restore edildi.

Kültürü, sanatı, bilimi herkes için ulaşılabilir kılmayı sağlayacak olan Müze Gazhane hizmete açıldı.

Ataköy-Olimpiyat Metrosu’nun Bahariye ve Masko İstasyonları hizmete açıldı.

İBB’nin ilk kız öğrenci yurtları hizmete açıldı.

İBB tarihinde ilk kez çiftçilere 1.175 paket tohum yem desteğinde bulunuldu.

Şiddete maruz bırakılan ya da şiddete uğrama tehlikesi altında olan kadınlar ile şiddet bildirimi dışında talepleri olan kadınlar için Kadın Destek Hattı, Kadın Danışma Birimi, Kadın Dayanışma Evi hizmete açıldı.

Yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına tek seferde kırtasiye ve eğitim desteği verildi. Eğitim desteğinden 79 bin öğrenci faydalandı.

İstanbul'un birçok noktasına yeni Halk Ekmek büfeleri kuruldu. Yoksulluk haritasına göre tespit edilen noktalara kurulan Halk Ekmek büfelerini şehit yakınları, gazi, engelli, dul ve yetim vatandaşlar işletecek. İstanbul ili sınırları içerisinde üretim yapan çiftçilerden doğrudan buğday alımı yapılarak, Halk Ekmek üretilecek.

İBB, İSTON aracılığıyla Türkiye'de ilk defa 3 boyutlu yazıcılarla çok kısa sürede hem çevreci hem de dayanıklı yapılar üretmeye başladı.

İBB, 7 Haziran 2022'de Kadıköy'de yeni bir açık hava konser alanı olan "FestivalPark"ı hizmete açtı.

İBB, dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler için 17 Haziran 2022'de ilk kez "Kent Lokantaları" açtı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık