Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

02 Temmuz 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta sıcaklara karşı acil eylem planı!...

Beşiktaş'ta sıcaklara karşı acil eylem planı!...

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası tüm Türkiye’yi esir aldı. Yurdun birçok bölgesinde sıcaklıklar havadaki nemle beraber 40 derece hissediliyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sıcak hava dolayısıyla komşularını zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyararak şunları ifade etti.

Edinilen bilgilere göre; Rıza Akpolat, "Sevgili komşularım, çağımızın en büyük sorunlarından olan iklim krizi nedeniyle kentimiz sıcak hava dalgasının etkisi altında. Beşiktaş Belediyesi olarak, sizler için serinleme noktalarımızı hazırladık. Sokaktaki canlarımızın suları da sürekli olarak kontrol edilecek. Halk sağlığı açısından ciddi tehditler oluşturan iklim krizinin etkilerine karşı sağlığınızı gözetmek için çalışmalarımıza bütüncül şekilde devam edeceğiz.  3 gün boyunca hizmet verecek olan serinleme noktalarımız: Ortaköy Meydanı, Barbaros Meydanı, Köyiçi Meydanı ve Levent Meydanı" dedi.

Öte yandan, Başkan Akpolat, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Değerli vatandaşlarım;

Ülkemizi ve dünyayı derinden etkileyen bir iklim krizi ile karşı karşıya olduğumuz bir gerçeklik. İklim değişikliği bizleri daha fazla sıcak hava dalgası ile karşı karşıya bırakırken, bu durum sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor. Verilere göre, yeni bir sıcak hava dalgası ile karşı karşıyayız. Beşiktaş Belediyesi olarak bu acil duruma karşı hazırladığımız eylem planını ve sağlığınız için uzmanlarımızın hazırladığı önerileri paylaşmak istiyorum.

Yüksek sıcaklıklar vücudumuzun ısı kontrol sistemini derinden etkiliyor. Bu durumu kontrol altında tutmak amacıyla daha fazla sıvıya ihtiyaç duyacağız. Bu sebeple; yarından itibaren vatandaşlarımızın yoğun kullandığı Ortaköy Meydanı, Barbaros Meydanı, Köyiçi Meydanı ve Levent Meydan’ında kurulacak stantlar ile saat 11 ile 15 arasında ücretsiz su ve limonata dağıtımı sağlanacak.

Can dostlarımız için daha önceden parklarımıza konulan sular ilgili müdürlüğümüz sağlanacak.

Siz değerli vatandaşlarımızdan ricamız, güneş ışığının dik geldiği ve sıcaklıkların en yüksek seviyeye ulaştığı saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamanız,

Sizlerin sağlığı ve yaşam kalitesi bizler için çok değerlidir. Tam bir iş birliği ve dayanışma haliyle bu zor zamanların üstesinden geleceğiz.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın.’’

Videoyu izlemek için tıklayınız.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık