Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

08 Eylül 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Başkan Rıza Akpolat açıkladı! Türkan Saylan'ın adı resmen Beşiktaş'ta yaşadığı sokağa verildi!

Başkan Rıza Akpolat açıkladı! Türkan Saylan'ın adı resmen Beşiktaş'ta yaşadığı sokağa verildi!

İBB Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin Beşiktaş Arnavutköy’deki Karakavak Sokağı’na verilmesi kararı alındı. Edinilen bilgilere göre; oylama öncesinde söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türkan Saylan’ın gerçek bir Cumhuriyet aydını olduğuna işaret ederek;

“Hayatının son dönemini FETÖ kumpası nedeniyle zindana dönmüş şekilde Arnavutköy’deki evinde geçirdi. Cüzzamla mücadelesi ve kız çocuklarını okutması nedeniyle bizim önemli bir değerimiz. İBB’deki AKP’li üyeler, “Biz burada olduğumuz sürece Saylan’ın adı hiçbir yere verilmeyecek” demişti. Toplumun vicdanı yaralandı. Aldığımız kararla hocamızın hakkını teslim etmiş olacağız” dedi.

Akpolat, kararın ardından "AKP'liler 'Biz varken geçiremez' demişti, millet kararını verdi ve bu kararı geçirdik" ifadelerini kullandı.

"YARIN MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU ALDIĞIMIZDA KARARI DEĞİŞTİRİRİZ"

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise Saylan’ı kız öğrencileri okutmasıyla ve bilimdeki çalışmalarıyla anmadıklarını söyledi. Gökkuş, “Saylan’a hain FETÖ, tüm Türkiye’nin aydınlarına, polislerine, askerlerine yaptığı gibi kumpas kurdu. Erdoğan olmasa o kumpasın önlenmesi de mümkün değildi. Yarın mecliste çoğunluğu aldığımızda kararı değiştiririz” diye konuştu.

"MİLLET KARARINI VERDİ"

Faruk Gökkuş’un bu açıklamalarına yanıt yine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’tan geldi. Akpolat;

“İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ‘Biz, ben, kişiler, vakıflar yok, millet var’ demişti. Millet ne derse onu yapıyoruz. 31 Mart’ta halk kararını verdi. Biz o sokağa tabelayı çaktık zaten. Korumaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık