Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

08 Eylül 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Özgür Özel'den ötanazi açıklaması!

Özgür Özel'den ötanazi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulunuyor... Edinilen bilgilere göre; açıklamaları şu şekilde:

- Biraz önce üzücü bir haber aldık. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın annesi İpek Anne hakkın rahmetine kavuştu. Bakırhan ailesine ve DEM Parti'ye başsağlığı diliyoruz. 

- (Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümü) Kıbrıs davasının yanındayız. Kıbrıs'ın statüsü istediğimiz düzeyde değil. Konu Kıbrıs ise, Filistin ise, Bosna ise tek yumruğuz, tek yumruk olmaya devam edeceğiz.

- (CHP'nin eğitim toplantısı) Türkiye'nin en önemli sorunu Milli Eğitim sorununu iktidar olana dek konuşmaya devam edeceğiz. 

- (Ötanazi yasası) CHP olarak bu konuya en net yaklaşan partiyiz. Sorunu doğru tespit edelim diyoruz. Sorun var çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Bu sorun maalesef sınıfsal bir soruna evrilmek gibi toplumsal bir fay hattını işaret ediyor. Bir yoksul mahalledeyseniz, çocuk okula yürüyerek gidiyorsa, tekstil servisine binmek zorundaysanız sokak hayvanları sorunu vardır. Sorun yok demek sorunun iki tarafına da en büyük kötülüktür. Toplayalım, öldürelim, ötanazi yapalım demek cinayettir, katliamdır, vicdansızlığın dik alasıdır.

- Hayvan dostlarına, hayvanseverelere bu konuda gösterdikleri duyarlılık için, buna itiraz eden, komisyonda direnen herkese, hiç değilse 'Ötanazi' kelimesinin kaldırılması başarısı için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Sorun fiilen çözülmedi, çok daha riskli bir yere evrilebilir. Kanun belediyelere görev veriyor ama para vermiyor.

- Çok zor bir görev belediyelere verilip yapmayana tehditler ortaya konmaktadır. Tasarının ilk halini destekleyenlerin oranı yüzde 7. AKP'de ise yüzde 15. Ötanazi kelimesini çıkarınca sorun çözüldü sanmayın. Belediyelerin yeteri kadar barınak yapması, araç-personel alması- kısırlaştırma ve etkin sahiplendirme kampanyaları yapması lazım ve para yok. İller Bankası kesinti yapıyor. Belediyeleri buraya kadar borçla devraldık. Nereden bulacağım parayı? 

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık