18 Ekim 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Libya'daki ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz

Libya'daki ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile yaptığı görüşme sonrasında Ankara'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Libya'daki gelişmeleri, Suriye konusu ve ikili ilişkilerimizi değerlendirme fırsatımız oldu" dedi. Libya'daki ateşkes üzerine önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, "Libya'daki ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz' ifadelerini kullanırken İtalya Başbakanı da açıklamasında 'Ateşkes umut verici, kalıcı olmalı' dedi. Erdoğan 'Libya’da bir barış gücü olur mu?' sorusuna verdiği yanıtta "Görüşmeler devam ediyor. Zannediyorum akşam saatlerinde bu görüşmeler nihayete erecektir. Ama olumlu istikamette devam ettiğini az önce arkadaşlarımdan bilgiyi aldım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın davetine icabetle göreve gelmesinin ardından ilk çalışma ziyareti kapsamında Ankara'ya gelen İtalya Başbakanı Conte, Fuat Oktay tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 1,5 saat süren basına kapalı baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Conte, ortak basın toplantısı düzenlendi.

Suriye konusu ve ikili ilişkilerimiz konularını değerlendirme fırsatımız oldu. Berlin sürecini yapıcı şekilde destekledik desteklemeye devam ediyoruz. Bu hafta sonu Berlin'de yapılacak zirve ile ilgili olarak bizler de katılma kararlılığımız var. Sayın Putin ile bir ortak açıklama yaptık ve ateşkes başladı. Heyetimiz bugün Moskova'da görüşmelerine devam ediyor. Yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasını temenni ediyorum. İtalya'nın çabalarını önemli görüyoruz. Ateşkesin kalıcı bir hal alması için çabalıyoruz.

Türkiye - İtalya ilişkileri

Daha önce belirlemiş olduğumuz hedef 30 milyar dolardı. Birlikte 30 milyar hedefine kilitlenmemiz gerekiyor. 2012'den bu yana yapılamayan hükümetler arası toplantının yapılmasında mutabık kaldık. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasının açılış maçı Roma'da milli takımlarımız arasında oynanacak. Her iki takıma da başarılar diliyorum. Şimdiden o maçı beraberce izleyeceğimizin kararını aldık. Herhalde güzel bir ev sahipliği yaparlar bize.

İtalya Başbakanı Conte'nin açıklamaları

İtalya siyasi sürecin destekçisidir. Şartlandırıcı şekilde istikrarlı ve bağımsızlık üzerine müdahalesi olacak hiçbir şeyi İtalya kabul etmeyecektir.

BM himayesi ve Berlin Konferansı'nın içinde bizler ve özellikle Türkiye bu çözümün içinde var oluyoruz.

Bir yandan da Suriye ve Irak'a bakıyoruz.

Dünyayı bloke eden Ortadoğu sorunu var. İstikrara çok ciddi etkisi oluyor bunun.

Burada yapılması gereken diplomatik gayretlerin daha da yoğunlaştırılmasıdır.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık