Türkiye'de Kazak şarkıcı Sadreddin'e büyük ilgi!

Kazak şarkıcı Sadreddin, Türkçe kelimelerden oluşan "Jauap bar ma?" (Cevap Var Mı?) ve Melodrama (Çiki Çiki) isimli şarkılarıyla Türkiye'de yoğun ilgiyle karşılandı.

Beşiktaş Medya Grup

Sadreddin (gerçek adı — Sadreddin Galymjanuly Bolat ; 4 Haziran 2003 , Çimkent , Kazakistan ) popüler bir Kazak şarkıcı ve blog yazarıdır. "Ticketon Awards 2023" ödül töreninde 1011 oyla "Kazakistan Yılın Sanatçısı" adaylığını kazandı. 15 Eylül 2024 te Almaata da 30 bin kişilik harika bir konser verdi.

Edinilen bilgilere göre; Sadreddin 4 Haziran 2003'te doğdu. Ailenin ilk çocuğudur. 5 yaşından itibaren şarkı söylemeye başladı.  Ona göre şarkı söyleme yeteneğini annesinden almıştır. İlk başta ailesi onun müziğe olan ilgisine şüpheyle yaklaştı, ancak daha sonra annesi ve yapımcı olan Aigul Eskara oğlunun yaratıcı çabalarını destekledi. Sadraddin 5. sınıftan beri vokal yapıyor. Sadraddin, 2019 yılında Çimkent'teki sanat okulundan mezun oldu ve aynı yıl P.I. Çaykovski'nin adını taşıyan Almatı Müzik Koleji'nin pop vokal bölümüne kabul edildi . Şarkıcı annesine çok yakın. Sadreddin, 2020 yılında 17 yaşındayken annesine bir daire , 2024 yılında ise bir araba hediye etti. Sadraddin hayır işleriyle ilgileniyor ancak bunu kamuoyuna açıklamıyor. Temmuz 2022'de şarkıcı "Khan Shatyr" alışveriş merkezinde ücretsiz bir konser verdi.Sadraddin şarkılarının sözlerini ve müziğini kendisi yazıyor. Ayrıca piyano, gitar ve bateri çalıyor.

MÜZİK KARİYERİNE KISA BİR BAKIŞ

2012 yılında Astana Günü kutlamaları kapsamında genç pop sanatçılarının katıldığı 3. Ulusal Yarışma'da "Ayalagan Astana" 1. oldu. 2016 yılında cumhuriyetçi televizyon projesi "Dala Daryn" in kazananı oldu. Aynı yıl üçlü, "Bir Çocuğun Sesi" ulusal müzik yarışmasının ödülü sahibi oldu.  2017 yılında "Vo ves holos" adlı uluslararası müzik projesine katıldı.  Sadraddin sosyal ağlar sayesinde geniş çapta tanındı, Kazak ve yabancı sanatçıların popüler eserlerinin cover'ları dağıtıldı. Kendi şarkılarını yayınlamadan önce bile çeşitli konser programlarına ve festivallere katıldı. Böylece 2019 yılında "Asya'nın Yıldızı" uluslararası festivalinde sahne aldı. 2020 yılında çıkan ilk şarkı "Alia" yerli müzik sanatçıları arasında hemen birinci sırada yer aldı.  2022'de Moskova'da sahne aldı.  2023 yılında Sadradin'in "Looking at the Moon" şarkısı, Kazak televizyonu "Kyzyk Premiya" ödülünde "Yılın En İyi Hiti" unvanını kazandı. Bu parça 20 hafta boyunca VK Music, Yandex, Apple Music ve Spoti Apple Music ve Spotify dijital platformlarının top listelerinde kaldı. Sadruddin, 2023 yazında efsanevi Asya'nın Sesi festivaline başkanlık etti. 9 Eylül 2023'te genç sanatçının ilk solo konseri Spor ve Kültür Sarayı "Almatı Arena"da düzenlendi.

DİSKOGRAFİ

020     "Aliyah" "Kraliçe" "Hüzünlü Dans" "Tüsinbedim" 2021    "daha hafif" "Neden ağlıyorsun?" "Damma" 2022    "18 yaşındayım" "Gece" 2023    "KARINCA" "Aiga karap" "Qansha kun?" Sure "Ne nedeni?" "Anne" "Uige" "Başka Adam" "Zhuldzym" (kapak versiyonu) 2024    "Aman bolshy süigenim" "Kuz" "Eğer seviyorsan" "Jauap bar ma?" "Taksi" "Beyaz Koilek"

VİDEOGRAFİ

Yıl - isim 2020    "Alia" 2022    "18 yaşında" (Akustik versiyon) "Tun" (Ruh Hali videosu) "Karınca" 2023    "Ne nedeni?" ("Yolsuzluktan Aşı" filminin OST'u) "Ana" "Uige" "Qansha kun?" "Aiga karap" "Basqa adam" "Sura"  2024    "Kuz" "Aman bolshy süigenim" "Eğer seviyorsan" "Jauap bar ma?" ( Türkiye'de sosyal medya sayesinde adıni duyurduğu ve bir çok hayran kazandıği şarkısı. Hala bu sarkısı kullanılarak tiktok Instagram ve Yourube da videolar çekiliyor. Türk hayranları her geçen gün büyüyor. Türkiyede son iki ayda onu herkes tanımaya ve sevmeye başladı. "Taksi" "Aq koilek" "Melodrama'" Türk hayranlarına tesekkür ve jest amaçli yazdığı şarkı