Koruyucu içeren ve süt tozuyla üretilen dondurmalardan uzak durun
Bir çok katkı maddesi ve yapay yollardan üretilen özellikle yaz aylarında tüketilen dondurmaların sağlık açısından olumsuz yanlarını sizin için derledik. Dondurma yapımında kullanılan bu maddeler insan sağlığı açısından karaciğer yağlanması…
Dondurma tüketimi insan sağlığını büyük ölçüde etkiliyor. Yaz aylarında fazla dondurma yemek karaciğerde tahribata yol açıp karnın şişmesine, vücuda şekerin artmasına yol açıyor. Yapılan araştırmalarda özellikle bu mevsimlerde fazla dondurma tüketmek insan sağlığını bozuyor. Özellikle aç karnına tüketilmesi mide gribi olarak bilinen hastalığa davetiye çıkartıyor. Ayrıca dondurmanın çok soğuk olması mide ve karaciğere çok zararlı olduğu biliniyor. Satın aldığınız dükkan ve cafe benzeri yerlerde içinde bulunan süt ürünlerinden de insan vücudu hastalık kapabiliyor. O sebeble içinde bulunduğu kaşığın temizliğine, kaşığın içinde bulunduğu suyun da sık sık değiştirilmesi sağlık açısından büyük önem arz ediyor. Kafei, restaurant gibi yerlerde sunulan dondurmaların temiz olup olmadığına nasıl bir ortamda üretildiğine dikkat edilmelidir.
Ayrıca bu tür yerlerde üretilen açık dondurmalar ciltte problemlere neden olmaktadır. Süt tozuyla üretilen dondurmalardan özellikle kaçınılmalıdır. Bunlar insan sağlığına çok zarar verebilir. Süt ile üretilen dondrumalar tercih edilmeli süt tozuyla üretilen dondurmalardan ise bilhassa kaçınılmalıdır. Bunlar hemen olmasa da ilerki zamanlarda ciddi karaciğer hasarları meydana getirmektedir. Dondurmada ki şeker miktarıda çok önemlidir. Şeker pancarı dışında başka maddelerden yapılan dondurmalardan özellikle uzak durulmalı aksi halde vücuda zarar vermektedir.
Diyetisyenlerden elde edilen bilgilere göre kapalı satılan dondurmalarda çok fazla yabancı madde bulunduğundan uzak durulmalıdır. Özellikle gerçek süt ve gerçek şeker bulunmadan üretilen kapalı dondurmalar çocuklara da zarar veriyor. Bu gibi satılan dondurmalar karaciğer yağlanmasına sebeb olup kilo artışı sağlıyor. Ancak içeriğinde şeker olan dondurma genel sağlık açısından ne kadar zararlı olsa da yaz aylarında dondurma tüketimi şerbetli tatlılara göre biraz daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ağır yağlar, süt tozları, kremalar, koruyucular ile hazırlanmış dondurmalar oldukça sağlıksızdır.