Belediyeye polis baskını, görevden alınan Murat Hazinedar ve Hüseyin Avni Sipahi sorgulandı.
Beşiktaş Belediyesinin mali polislerce basılması kentin gündemine bomba gibi düştü!.. Yaklaşık 2 aydır Beşiktaş Belediyesinde akla gelmedik olaylar oluyor. Mali şube ekiplerinin Beşiktaş Belediyesine operasyon düzenlemesi ve onlarca polis arabasıyla…
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Hüseyin Avni Sipahi'nin arndından da bir çok çalışma arkadaşlarının görevden alınmasından sonra Beşiktaş Belediyesinin mali polislerce basılması gündeme bomba gibi düştü!.. Yaklaşık 2 aydır Beşiktaş Belediyesinde akla gelmedik olaylar oluyor. Mali şube ekiplerinin Beşiktaş Belediyesine operasyon düzenlemesi ve onlarca polis arabasıyla belediyeyi adeta ablukaya alması şaşkınlık yarattı. Polisin soruşturma kapsamında bilgisayarları araştırdığı öğrenildi. Başkan yardımcıları ve müdürleri çağırıp ifade aldığı ve bu durumun saatlerce sürdüğü belirtildi. Birçok konuda ise müfettişlerin ve emniyet mensuplarının halen çalışma yaptığı öğrenildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçİşleri Bakanlığnca görevden alınması ile başlayan olaylar bugüne kadar daha da büyüyerek devam ediyor. Bu güne kadar eşi benzeri görülmemiş olaylar Beşiktaş'ta neredeyse artık alışkanlık haline geldi.Beşiktaşlılar şaşkın gelişmeleri izliyor.
Hüseyin Avni Sipahi soruşturma dosyalarında imar, ruhsat ve yüksek bağış ilişkileriyle anılıyor.
Murat Hazinedar'la birlikte meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'de görevden alınmıştı. Hüseyin avni Sipahi'nin belediyeyi adeta yöneten kişi olduğu ve Beşiktaş'ta kendi ve yakınları tarafından bir çok iş alındığı, hatta TOKİ dahil, Beşiktaş'ta ve birçok ilçede büyük müteahhitlik işleri yaptığı belirtiliyor. Soruşturmaya konu olan yüksek bağışların toplanmasındaki en baş aktöründe Hüseyin Avni Sipahi olduğu ilgililerce belirtiliyor. Medya da belirtildiği üzere, ortalıkta çok gözükmeyen ancak birçok konuyu hallettiği vurgulanan Sipahi'nin hiç bir iş ve konuda imzasının bulunmadığı ancak ayrıca araştırldığı belirtiliyor. Hollanda ineğini kesme ve Galatasaray adasbı çıkışlarıyla tanınan Hüseyin Avni Sipahi'nin böylesine karmaşık ve ciddi bir ortamda sessizliğe bürümesi ve bir açıklama dahi yapmaması dikkat çekiyor.
FETÖ iddiası en önemlisi
Müfettişlerin soruşturduğu iddiaların 13 madde olarak açıklandığı ancak, daha fazla konunun yer aldığı, imar ve ruhsat ile bağışların üzerinde sıklıkla durulduğu, diğer birçok konunun ise tümüyle ve detayları ile belirlendiği belirtiliyor. Ayrıca, raporların çete - örgüt gibi suçlamalar adı altında toplandığı veya toplanabileceği bildiriliyor. Suçlamaların bu yönde ele alındığına yönelik ciddi istihbaratlar bulunuyor.
Örgüt suçu gündemde
Ayrıca İçişleri Bakanlığınca görevden alınan ve mali şube tarafından aramalar yapıldıktan sonra Murat Hazinedar da dün attığı twitler de "çete ve örgüte" sokmaya çalışıyorlar diyerek bu bilgiyi güçlendirdi. Bunun yanlış olduğu ve daha bir tek mahkemenin dahi açılmadığı sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden bir kez daha tekrar etti. Twitter'dan detaylı olarak görüşlerini ve düşüncelerini açıkladı. Bu konular ile birlikte son zamanlarda halen yapılan işlerin de müfettişlere aktarıldığı ve mali şube ekiplerinin de ihbarları değerlendirerek Beşiktaş Belediyesine baskın yaptığı vurgulanıyor. Bundan bir hafta önce de eski başkan yardımcısı Halime Şahin gazetelere demeç vermiş ve yaşadıkları ile ihale bağlantılarını işaret ederek, FETÖ bağlantıları olabileceğine dikkat çekmişti. Cemaat toplantı görüntüleri, video konuşmaları, 15 Temmuz öncesinde yurt dışı çıkışlarının önceden planlandığı ve diğer bir çok konu başından bu yana ilgililerce red ediliyordu.
Görevden alınan diğer kişiler ise, Çetin Kırışgil ve başkan yardımcısı Mürvet Günday olarak açıklanmıştı. Bu kişilerin de kültür ve sanat olayları ile ilişkilendirildiği, bağışların toplanması ve dağıtımı ile organizasyonlarda rol aldığı iddia ediliyor. Diğer yandan zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve özel kalem müdürü olan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın kız kardeşi Pelin Başlangıç'ta görevden eş zamanlı olarak alınmıştı. Başlangıç'ın da, ağabeyi Murat Hazinedar'ın yurt dışı yasaklı olduğu dönemlerde yurt dışına fazlasıyla çıkışları şüpheli karşılanmış, medyaya ve müfettişlerce araştırmalara konu olmuştu. Son olarak da Beşiktaş'ta bazı müdürler ve başkan yardımcıları değişmişti. Eski başkan yardımcılarından bazılarının da soruşturmalar başlamadan dikkat çekmemek adına kendiliğinden istifa ettiği belirtiliyor. Dün ise, Mali şube ekipleri, bilgisayarlar da ve çalışma odalarında detaylı araştırma yaptı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar aylar sonra sessizliğini bozdu ve twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kamuoyuna duyuru şeklindeki bilgiler sundu. Hazinedar; evinde ve iş yerindeki aramalarla ilgili üzüntü duyduğunu söyledi. Daha bir mahkeme açılmadığını da belirtti. Soruşturmalara ve karara saygılıyım diyerek Cumhurbaşkanına seslendi, "Haksızlığı önleyeceğinize inanıyorum" dedi. Eşi ve çocuğun yurt dışı yasaklarınının kaldırılması içinde daha önce Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmişti. Hazinedar simdi de aramalardan rencide olduklarını söyleyerek sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına bilgi verdi.
Akrabalık ilişkilerine dikkat çekiliyor
Ancak Beşiktaşlılar eşinin bir çok konu da Murat Hazinedar ile birlikte hareket ettiğini, kendisinin de avukat ve bir iş kadını olduğunu, birçok şirketin yönetim kurullarında görev aldığını, akrabalarınıdan bazılarınında belediyede üst düzey yetkili olduğunu vurguluyorlar. Bu konuları da medya üzerinden paylaşarak, ilgililere iletiyorlar. Bilindiği gibi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine yaklaşık 2 ay önce mecliste Tahir Doğaç seçilmişti. Doğaç belediyenin, Beltaş A.Ş ve Beltaş Vakfının çok borçları olduğıunu ve ödemek için çaba sarf ettiklerini belirtiyor.
Belediye borç batağında kasa tamtakır
Öte yandan alacaklılar belediye ve Beltaş'ın kapısını aşındırıyor. Borçların tahmin edilmeyecek kadar yüksek olduğunu, iyi bir yapılanma olmadağı taktirde kayyum atanabileceği, bugüne kadar yönetim kurulunda ve meçliste bulunların tüm isimlerin sorumlu olabileceğini kaydediliyor. Tahir Doğaç'ın yapılan işlerde onayı ve imzası var Öte yandan Hazinedar'ın görevden alınmasıyla birlikte belediyeyi yönetmesi kararlaştırılan başkan vekili Tahir Doğaç'ın borç batağında olduklarını belirterek kişi ve kurumlara ödemeler yapmaması ve eski yönetimin devamı niteliğinde hareket etmesi eleştirilere neden oluyor. Ayrıca Tahir Doğaç'ın mecliste 4 yıl görevden alınan Murat Hazinedar ile birlikte hareket ettiği ve borç batağında olduğunu söylediği belediye ile Beltaş'ın yönetim kurulunda bulunduğu ve yapılan birçok işte onayı ile imzası olduğu kaydediliyor.
Yapılan araştırma, soruşturma ve raporların yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı, mahkemeler ve davalarında açılacağı, Beşiktaş Belediyesi'nde yaşananlarla ilgili görevden uzaklaştırılan ve bağlantılı bir çok kişinin de zor günler geçireceği kaydediliyor. Gelişmeler takip ediliyor.
ÖZEL HABER Ataç Tetikeren - Muzaffer Topal