7. Çanakkale Bienali Sergileri çevrimiçi ziyaretçilerini bekliyor

Açılışı 19 Eylül’de yapılan “Takımyıldız” başlıklı 7. Çanakkale Bienali sergileri, 20 Ekim’den itibaren bir ay süreyle çevrimiçi olarak ziyaret edilebilecek.

Beşiktaş Medya Grup

 CABININ küratörlüğünde Mahal’de gerçekleşen “Neye Benziyor?”, Azra Tüzünoğlu küratörlüğünde Kırmızı Konak ve Korfmann Kütüphanesi’ne yayılan “Hasarlı veya Tahrip Edilmiş: Kültür” ile Troya Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Agah Uğur Koleksiyonu seçkisi “Hiç İstemeden ama Seve Seve” başlıklı sergiler, Çanakkale Bienali web sitesinden çevrimiçi erişime açıldı.

Dört hafta süreyle Pandemi ile mücadele önlemleri gözetilerek oluşturulan program çerçevesinde ziyaretçilerle buluşturulan 7. Çanakkale Bienali, 31 sanatçının farklı kavramsal çerçeveler ve kurgular etrafında bir araya getirilen eserlerinden oluşuyor. Birbiriyle kesişen ve etkileşen ilişkileri, iş birliklerini, paylaşımları ve iletişimleri odağına alan bienalin 4 mekâna yayılan sergileri bir ay süreyle çevrimiçi ziyarete açıldı.

NEYE BENZİYOR?

Küratör: CABININ / Mekân: MAHAL

Sanatçılar: Ahmet Sipahioğlu, Ali Can Metin, Constantin Xenakis, Ekin Saçlıoğlu, Korhan Başaran, Rüstem Aslan

HASARLI VEYA TAHRİP EDİLMİŞ: KÜLTÜR

Küratör: Azra Tüzünoğlu / Mekanlar: Kırmızı Konak, Korfmann Kütüphanesi

Sanatçılar: Taus Makhecheva, Cristina Lucas, Alexandra Pirici, Cao Fei, Pınar Yoldaş, Agnieszka Polska, Agnès Varda, Nora Turato, Aslı Altay, Cristina Lucas, Sanja Iveković, Anahita Razmi

HİÇ İSTEMEDEN AMA SEVE SEVE

Agah Uğur Koleksiyonu / Küratör: Azra Tüzünoğlu / Mekân: Troya Müzesi

Sanatçılar: Cevdet Erek, Ekin Bernay, Erinç Seymen, Füsun Onur, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Halil Altındere, İnci Eviner, Koki Tanaka, Marko Mäetamm, Marcos Ávila Forero, Nabuaki Onishi, Nasan Tur, Serkan Demir